Kelta fa-orákulum 1.

Nyírfa

(november 1 – 28.)

Nyírfa 150cm 'Betula Pendula' - KORONAKERT webáruház

Totem: kígyó, főnix, sas

Istenségek/vezetők: Macha, Morgan, Cerridwen és Hecaté (Az Istennő banya aspektusa)

Kulcsszavak: befejezés és új kezdet, tisztítás és tökéletesítés, felszabadulás a régi mintázatok alól, nehézségek legyőzése, a régi levetése, gyarapodás és megújulás, hajlandóság a konfliktusok megoldására, magasabb nézőpontok, az ártatlanság visszatérése

A nyírfa szimbóluma az újhold utáni első negyedhez kapcsolódik. Az évnek abban a szakaszában, amikor a télre készülünk és mély átalakulás zajlik bennünk, az istennő banya/bölcs asszony aspektusát tiszteljük. Habár ő a halál előhírnöke, ő felel a születésért és az új élet kezdetéért is. Ő a bába is. A régi minták megtisztításának és elengedésének ideje után, felülemelkedve a csalódásokon és az önsajnálaton, az elismerések és az eredmények szélnek eresztése után finoman figyelni kezdünk a halk belső hangra és kinyilatkoztatjuk szándékainkat az új évre (A kelta új év kezdete samain, vagyis november elseje). Elültetjük a jövő lehetőségeinek magvait, és megteremtjük az alapot a következő évre, az év sötét felében, mert az új sötétben születik. A nyír segít a konfliktusok békés rendezésében is. Biztosítja a magasabb nézőpontot és a spirituális megértést. Segíti a visszatérést az ártatlanság állapotába (gyermeki énhez való visszatalálás, tabula rasa – állapot) és az ítélkezésmentességhez.

Beith Birch – Archangel Oracle

Nyírfa az olvasatban (jóslás esetén)

Ha ezt a kártyát húzod, bizton számíthatsz az új kezdetre. Azonban ahhoz, hogy továbbléphess, el kell varrnod az elvarratlan szálakat és el kell engedned azt, amire nincs szükséged. Ezért a nyírfa tisztítást és tisztázást is jelent, valamint felszabadulást a régi minták alól. (Erős gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító)
Ez a megbocsátás ideje. Bocsáss meg magadnak és másoknak is.

Ez a kártya az új kezdet, az új élet és az általános megújulás ígérete. Itt az idő új célokat kitűzni, elengedni az előző év(évek) elhasznált energiáját. Ülj nyugodtan és figyelj mélyen befelé! Fogalmazz meg a szívedből új terveket és gondolatokat! Itt az idő eldönteni, hogy milyen magokat akarsz elvetni a következő évre. 

A nyírfa gyógyulást kínál, békét és a konfliktusok megoldását. 

Nézz rá az új évre egy magasabb perspektívából. Add át a vezetést isteni énednek!

Tedd félre az előítéleteidet és térj vissza az ártatlanság állapotába!

Üzenet:

Én vagyok a csodálatos nyírfa. Arany és vörös  szív-alakú leveleim táncolnak és forognak az őszi szélben. Ágaim hosszan, karcsún lengenek. Csukd be a szemed és figyelj mit susognak neked leveleim!  Hallgasd meg bátorító üzeneteimet!
Látod, hogy szeretek egyenesen magasra nőni? Nézz fel és lásd az eget! Nézz egészen legmagasabb ágam hegyére és engedd meg magadnak, hogy átjárjon a megkönnyebbülés hulláma!
Ha hajlandó vagy magasabb perspektívából nézni, az egész kép eléd tárul, s akkor már nem lesz igaz, hogy nem látod a fától az erdőt. Mit veszel észre?
Arra bátorítalak, hogy nyisd ki a szemed és engedd meg, hogy gyermeki ártatlanságod előtörjön belőled újra. Engedd el az elkülönülés és ítélkezés negatív, lehúzó paneljeit! Engedd meg magadnak, hogy emlékezz arra, milyen élvezni önmagad teljességét és egynek lenni mindennel és mindenkivel. Gyere hozzám, bújj az aurámba és kezdjünk mindent elölről! Kezdjünk egy teljesen új történetet, amely abban a pillanatban kezdődik, amikor minden adott! (Vagyis most.)
Nézz a fény felé és engedd meg, hogy tudatosítsam benned a magasabb nézőpontot, az isteni erőt!

kép forrásai: koronakert.hu és welovebudapest.com

A leírás Sharlyn Hidalgo: Celtic Tree Oracle könyve alapján készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.