Kelta fa-orákulum 2.

Vörös berkenye

(november 29 – december 26.)

hegyi kőris, hamu, bogyók, piros, vörösberkenyefa, sorbus aucuparia, pirus aucuparia, lombhullató fa, galagonya, Sorbus, gyümölcsök, gyógyító hatások, fa, fojtó bogyó, gumi, krametsbeerbaum, ehető madárbogyó, morva berkenye, sorbus aucuparia edulis, sorbus aucuparia moravica, sorbus aucuparia dulcis, természet, ág, növény, szépség a természetben, növekedés, ég, nap, nem ember, ősz, alacsony szög kilátás, szabadban, nyugalom, narancsszín, felhő - ég, változás, növényi rész, levél növényen, frissesség, madárberkenye, természetes állapot, 5K

Totem: ló, kentaur (nyilas csillagképhez is kapcsolható)

Istenek, vezetők: Chiron, Epona, Rhiannon (lovas istennők), a Szent Szűz fiával

Kulcsszavak: védelem, intuíció, spirituális erő, extázis, megkülönböztetés, asztrális utazás, kapcsolódás a misztériumokkal, mágia

A vörös berkenye a második holdnegyedhez kapcsolódik. Az ő idejében ünnepeljük a téli napfordulót (december 21.), Alban Arthuan (Artúr fénye – Artúr király mondaköréhez igazodva), Yule (kerék, kisded) vagy Midwinter (A Midsummer ellenpontja, az anya éjszakája) néven is ismeretes. Ebben az időszakban ünnepeljük a nap megszületését, újjászületését, valamint tiszteletet adunk a Szűzanyának, hogy életet adott a Megváltónak.
Ez az év leghosszabb éjszakája, innentől kezdve a Nap újra egyre „erősebb”, nő a nappal hossza.
A vörös berkenye azt tanácsolja nekünk, hogy keressünk védelmet a megbűvölés és ártó szándék ellen. Egyben emlékeztet is saját asztrális kivetülő képességünkre. Bátorítást kapunk, hogy kapcsolódjunk az elragadtatáshoz, a feltétel nélküli szeretethez és a magasabb tudatossághoz.

Berkenye az olvasatban (jóslás esetén)

Ez a fa védelmet kínál. Utalhat aktuális ellenségektől való védelemre, vagy oltalmat biztosít olyan emberektől és helyzetektől, melyekben nem bízol meg. Megvilágítja a manipulációkat (sajátodra és másokéra is), lerántja a leplet a hazugságokról. Arra kér, hogy ne veszítsd el az eszedet, és tudd, mi a különbség jó és rossz között. A kártya egyben figyelmeztet is: a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Lelki erőt ad ahhoz, hogy elfordulj mindentől, ami nem szolgálja célod elérését és fenyegeti derűsségedet, életkedvedet.
A berkenye kér, hogy kapcsolódj a benne élő istennel azáltal, hogy hagyod magad elragadtatni, belemerülni az extázisba. Legyen időd a kreativitásod kibontakoztatására és a minőségi én-időre. Meditációk, vezetett vizualizációk segítenek kommunikálni az állatszellemeddel és/vagy a segítőiddel. Életednek legyen része a zene, tánc, rituálé és szertartás! Figyelj az álmaidra és a szinkronicitásban megjelenő üzenetekre! Olvass inspiráló könyveket, vagy vegyél részt tanfolyamon, amely segít kapcsolódni a lelkeddel! Ápold kapcsolatodat az istenivel!
Biztosít arról, hogy a boldogság születési jogod Nyílj meg a mágiára és a varázslatra, mely körbevesz téged. Lehet, hogy nem látod a láthatatlan birodalmakat, de kommunikálni tudsz vele. Az eredmény: megújulás és öröm.
Arra kér, hogy gyomláld ki magadból azokat a gondolatokat, érzéseket és cselekedeteket, melyek nem szolgálják felsőbb énedet, magasabb rendű tudatosságodat. Ez a belső munka olyan, mint amikor napi szinten levisszük a szemetet. Különösen fontos, ha megoldást kell találni valamire. Emlékeztet arra, hogy csodálatos isteni létező vagy és biztonsággal felelősséget vállalhatsz mindenért, amit létrehozol magadból.

Tarot Wisdom | Tarot Readings, Healing, Tarot Cards & Tarot Classes | Ogham, Tarot, Celtic tree

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.