Kelta fa-orákulum 3.

Éger

(december 27 – január 23)

égerfa (Alnus sp.) - aranyfa kertjeEnyves éger (Alnus glutinosa (L.) Gärtn.) | Hieronymus Bock Gyógynövényismereti Iskola

 

 

 

 

 

 

 

Totem: Halászkirály, Holló, Sárkány, Ökörszem

Istenek / vezetők: Merlin, Bran és Branwen az ír mitológiából

Analógia: Tarot kártya – Egyensúly, Mértékletesség

Kulcsszavak: vezetés; jóslat és jövőbelátás; erő egy viszályban, vagy csatában; spirituális védelem, egyensúly a férfi és női energiák közt

Az éger az újhold utáni harmadik negyedet képviseli, valamint a vezetést és a kezdeményezést. Ez a fa jelképezi az irányítást, az erőt és az energiát. Ha egy vitában szükséged van erkölcsi vezetésre, erőt, elszántságot és védelmet kínál. Az éger a férfi és női erőket is kézben tartja, uralja. Megmutatja, hogyan legyél képes önmagadban mindezt te is egyensúlyba hozni.
Arra ösztönöz, hogy keresd meg az orákulumot magadban, aki által felülvizsgálhatod terveidet és szándékaidat. Ezeket a megújult szándékokat tűzheted ki az új szoláris évre.
Ez a fa jelenti továbbá a közösségért való önfeláldozást is.

Értelmezés a jóslatban:

Az éger különösen a próféciához kapcsolódik. Emlékeztet téged a madár és más állat alakú totemekre, valamint védőszellemeidre és szövetségeseidre. Arra kér, hogy hallgasd meg üzeneteiket. Amikor ez a fa bukkan fel az olvasatban, azt jelzi, itt az idő újra kapcsolódni az ősökhöz, vagy a lélekcsalád le nem született tagjaihoz üzenetekért, útmutatásért és támogatásért.
Ügyelj az egybeesésekre az életedben!
Figyelj az álmaidra, jegyezd le őket és próbáld megfejteni!
Ideje lehet használni a jóseszközeidet, vagy konzultálni egy baráttal, spiritisztával.
Mit mond neked az intuíciód? Mit üzen a tested?
Ha vitába, vagy konfliktusba keverednél, ez a fa védelmet és lelki erőt biztosít neked. Erős férfienergiát képvisel, amely tartást és erőt biztosít.
Az égerfa hidat épít a bajok vizein át a megoldásig.
Ha ezt a kártyát kapod, azt is jelentheti, hogy rendezned kell a férfi és női erők egyensúlyát magadban. Hogyan tudod a legjobb módon hasznosítani ezeket az energiákat? Lehet, hogy túlságosan határozott és agresszív vagy? Esetleg túl passzív? Másoktól függsz és feladod a saját erődet? Az éger szeretné, ha dolgoznál saját belső érzékeléseden. Bízz az érzéseidben, gondolataidban és látomásaidban! Az égerfa támogatást nyújt, miközben átveszed/visszaveszed az irányítást saját belső tudásod felett.
Jelentheti a kártya azt is, hogy nem hallgatsz másokra, hogy túlságosan érzéketlen/kíméletlen vagy és nem veszed figyelembe az erkölcsi támpontokat, etikai kódexek írott és íratlan szabályait. Akárhogy is legyen, az éger hív, hogy térj vissza a helyes útra, találd meg a helyes mértéket, egyensúlyt az életedben. Higgy benne, hogy van segítséged és soha nem vagy egyedül!

 

Fearn Alder – Archangel Oracle

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.