Kelta fa-orákulum 4.

Fűzfa

(január 24 – február 20)

Fűzfa a Sugó-parton - Bajai KépekFűzfa: Fajok és Fajták. Ültetés, Termesztés és Gondozás. Fotó | Fák 2022

Totem: méh(megosztva a rekettyével, hangával, lonccal), galamb

Istenek / vezetők: Brigit (Az istennő szűz aspektusa)

Ünnep: Imbolc (február 1-2.)

Kulcsszavak: a női princípium, együttműködés, termékenység, intuíció, a Hold és az ő ciklusai, víz, érzelmek, kreativitás, közösség

A fűzfa a negyedik holdfázishoz tartozó fa. Jelképezi a női személyisége és az Imbolc, valamint a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepekhez társul. Ez a kreativitás és az tűz elem felszaporodásának időszaka. Ünnepeljük azt a csodát, varázslatot, hogy a földben lévő magban felébred a szikra, a vágy az életre és növekedésnek indul, kicsírázik. A fűzfa tanítása: a közösség gazdagítása, másokkal történő együttműködés. Ez az időszak a hatalom és az erő másokkal való megosztásának megtanulásáról szól. A fűzfa megtanít felismerni és befogadni az érzelmeket, valamint kifejezni őket. A másokkal és a természettel való harmónia és béke megélésére ösztönöz. Támogatja, hogy azt az életet éljük, amit megálmodunk magunknak. Az álmok útján különben is sok csodálatos terv és ötlet érkezik.

Saille (száljé) az Ogham ABC 4. betűje, az S betű jelölője.

Értelmezés a jóslatban:

Ha ezt a kártyát húztad, akkor találkozhatsz rejtélyekkel, varázserővel, mágiával és a Hold erejével. Számíthatsz pszichikai vagy intuitív találkozásokra. Felerősödik a szinkronicitás és az álmodás. Figyelj a megérzéseidre! Az elmélkedés, meditáció most különösen fontossá válik. Szánj erre elég időt! Kérdezd meg magadtól, hol tartasz a dolgaid körforgásában! Ha kreatív vállalkozásba kezdesz, számíthatsz a múzsák inspirációjára.

A szokásosnál is érzelmesebbnek érezheted magad. Ez az érzelmek ideje, emlékeztesd magad, hogy rendben van, ha sírsz. A könnyek a te gyógyítóid, felszabadítják az elfojtott érzelmeket. Hagyd, hogy a negatív érzések is felszínre kerüljenek! Fejezd ki őket és engedd el! Nincs hatalmuk feletted, hacsak el nem fojtod őket, vagy nem ignorálod.

A fűzfa minden, ami a női energiával kapcsolatos. Ez a kártya akkor jön, amikor a szexualitással, termékenységgel, születéssel, megfoganással, vagy az anyasággal kapcsolatos problémákkal küzdesz. Szükséged van a barátok, család vagy a kisebb közösséged támogató jelenlétére, pszichés megsegítésére, amikor ezeken a kérdéseken, problémákon haladsz keresztül az életedben. Engedd meg magadnak a segítséget! Ha ezekkel a témákkal kapcsolatban veszteség, vagy gyász ért, akkor a fűzfa megnyit téged a gyógyulásra.

A fűzfa ösztönöz arra is, hogy kezdjél valami kreatívba. Rajzolj, énekelj, táncolj, írj verset, vagy regényt! Tedd félre a kritikus gondolkodásodat és engedd meg magadnak az önkifejezést. Élvezd!
Vegyél részt közösségi munkákban, együttműködési törekvésekben.
A nők most fontosak a folyamataidban.
Ne felejtsd el támogatni a saját női oldaladat is!Celtic Tree Oracle - Celtic Tree Oracle By Sharlyn Hidalgo - Free  Transparent PNG Download - PNGkey

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.