Kelta fa-orákulum 5.

Kőris

(február 21 – március 20.)

A kőrisAz év fafaja a virágos kőris vagy manna kőris (Fraxinus ornus) - Magyar Természettudományi Múzeum Blog

Totem: Világfa, delfin, sellő, undine, vízelementálok, a rúnák

Istenek / vezetők: Odin, A három sorsistennő (Moirák, vagy Párkák), Múzsák, Delphoi papnője

Kulcsszavak: A mikrokozmosz és a makrokozmosz, tükör, reflektálás (visszatükrözés), belső és külső világ egyesülése, „amint fent, úgy lent”

Az ötödik holdnegyedet jelenti a holdévben. Ez a fa jelképezi a Világfát, az Yggdrasilt, melyen Odin viking/norvég isten kilenc nap és kilenc éjjel függött fejjel lefelé, hogy megismerje a rúnák jelentését. Az önátadás és az együttérzés az üzenet, amellyel fogékonyabbá, intuitívabbá válhatunk. Arra hív minket, hogy ismerjük meg, merüljünk el saját belső bölcsességünkben. Ha így teszünk, beavatást nyerhetünk a misztériumba. Ez a mágia és a varázslat helye: A víz ereje bennünk van, és a vízelementálok valamint a sellők varázslata is. Kövessük a hold ciklusait! Merüljünk el az álmokban, látomásokban és a fantázia tengerében!
Nuin az Ogham ABC 5.betűje, az N megfelelője.

Értelmezés a jóslatban:

Amikor jóslásban megkapod ezt a kártyát, az jelzés arra, hogy lépj kapcsolatba a saját belső fáddal, amely a középpontodat képviseli és összeköt a belső és külső világoddal. Itt tudod megtapasztalni az „amint fent, úgy lent” axióma jelentését. Ez az útmutatás helye. Összekapcsol az egyetemes tudással és segít megérteni önmagadat – az érzéseidet, gondolataidat és a tetteidet. Ahhoz, hogy hozzáférj ehhez a tudáshoz, fordíts figyelmet az álmaidra! Keresd a kommunikációt a felsőbb éneddel és az istenséggel. Kövesd az elképzeléseidet és a szíved sugallatait.

A kőris kártyája sokkal inkább az elmélkedésről, a létezés megfigyeléséről, a figyelemről szól, mint a cselekvésről. Ezért fordíts figyelmed az életedre! Mi zajlik benne? Külső világod a belsődet tükrözi. Ha olyan dolgokat látsz, amelyek nem tetszenek, vagy nem tesznek elégedetté, akkor változtass! A belső világban bekövetkező változások megnyilvánulnak a külső világban is.

Ez a kártya bátorít arra, hogy keress spirituális közösséget és vegyél részt rituálékon, szertartásokon. Ha elmerültél a gyászban, fordulj a közösségedhez, ne hagyd magad benne a szomorúságban. Tudd, hogy ez is el fog múlni!
Másrészt, ha épp egy projektben veszel részt, előfordulhat, hogy órákat kell magányosan eltöltened és egy időre ki kell zárnod a világot. Bár magányosnak érezheted magad, megéri a fáradtságot.
Talán jelezheti a kártya azt is, hogy itt az ideje segítséget kérni. Ez jelenthet gyógyírt a szívnek.

Fogadd el nőies oldalad, intuíciódat, mély, rokonszenves természetedet, empatikusságodat, az érzékenységedet, az érzések megélésére való képességedet!

Válaszd a gyógyulást és a spirituális élményt a menekülés és a túlpörgés, túlhajtás helyett.

Celtic Tree Ogham - Nuin Ash | Celtic tree, Celtic tree calendar, Ogham

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.