Szakrális körtánc 1.

Pontosan tizennégy évvel ezelőtt egy csodálatos asszony kiállításán ismerkedtem meg a szakrális körtánccal.
Szerelem volt első megmozdulásra. És azóta is rendületlenül tart.
Akkoriban farmernadrágban táncoltam, a nőiségemmel, egész testemmel és önvalómmal még csak ismerkedtem.
Az önvalómmal azóta is folyamatosan kapcsolódunk, mindig újabb meg újabb szintekkel a tudatosodás néha küzdelmes, máskor izgalmas fázisaiban. A tánc, főleg a körtánc sokat segített a kapcsolódások, egységmegélés és barátkozás területén. Havonta sajnos csak egy alkalommal volt lehetőségem a pörgés és forgás varázsában lebegni,  a lelkem ennél többre vágyott. Később ez a vágy újabb utak felé sodort, váratlan és különleges találkozásokhoz. Életet megváltoztató élmények sokaságához és színes-szagos fények és árnyékok közé. Táguló és szűkülő tereken, pillanatokon és időtlenségen át egészen kiforrni látszó mai önmagamig. Kéztől kézig. Szívtől szívig és testtől lélekig

A pillanat azonban, amikor igazán és végleg elvesztem ehhez az dalhoz (melyet fentebb mellékeltem) és egy emlékhez kötődik. Nem saját élmény, és még csak nem is fontosak a lépések sem. De pontosan tudom, hogy aznap este a körben egy számomra új, mégis régi körtáncos is jelent meg. Figyeltem őt mozgás közben. A könnyed és légies, örömteli és felhőtlen mozdulatai nem irigységgel, sokkal inkább csodálattal töltöttek el. Az ő tánca megmozdította és felemelte az én lelkemet is. Akkori darabos testem, melyhez már szép virágos, vajszín hosszú szoknya is társult, szárnyalni vágyott.

Sok küzdelmes év és rendszeres körtánc, aztán jóga volt szükséges ahhoz, hogy nőnek érezzem magam. Megbecsült, szép nőnek.

Lett egy eszközöm, mely mindig elérhető. Az életem fordulatai közt szükségem van újra megerősödni abban, hogy lépteim és táncom szárnyat ad a hátamra és a lelkem felemelkedik, megkönnyebbül, öröm tölt el és minden legyőzhetővé válik. Még a legrémisztőbb változás és legnagyobb csalódás is.

A szakrális körtánc több, mint mozgás. A kör a védelem ereje és a végtelené. A táncosok, akik a kezemet fogják, nőtársaim és támogató, erős férfiak egységbe visznek. Lábaink és karjaink a térbe írt mandalák harmonizáló energiájával békét hoznak a szívbe és a tér kitágul, a légzésem mély, boldog, relaxált. Elmém csendes.

Ez maga a csoda.

 

A dal cím: A világ körül

A csodálatos hölgy, akinél táncolni kezdtem: http://www.istenesemilia.hu/

Asajah - Oldal 57 a 307-ből - Spirituális tanácsadás

(A kép Asajah oldaláról származik)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.