GY.I.K.

1. Van helye, ahol átöltözhetek?
Igen. A kliens intim szféráját maximálisan tiszteletben tartjuk.
2. Szégyenlős vagyok. Hol lehet átöltözni/levetkőzni?
A masszázs során minden testrészt, melyet éppen nem masszírozunk, melegen tartjuk takaróval, törölközővel.
A teljes test olajos masszázsa során elengedhetetlen az alsóneműre vetkőzés, mindazonáltal alkalmazkodunk a kliens igényeihez.
3. Kell-e beszélgetnünk?
Az ayurvédamasszázs-terápiák során a cél az ellazulás, a stresszmentesítés. A lágy zene, a finom illatok és a gyengéd mozdulatok olyan közeget alakítanak ki, melyek segítenek ebben. A beszélgetés kliens szükségleteihez igazodik. Maga a masszázs-terapeuta nem forszírozza azt.
4. Masszázs előtt/után/közben mit javasolsz?
A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos, mondhatni szükségszerű. A masszázs előtt könnyed ételek, smoothie-k ajánlottak. A nehéz étkek megterhelik a szervezetet, ezáltal erőteljesebb tisztulási folyamatot idézhet elő a masszázs.
A masszázs során biztosítunk vizet a vendég számára.
A kezelés után gyakori, hogy a kliens megéhezik. Nehezen emészthető ételeket ez esetben sem javaslunk. Továbbra is fontos az átlagosnál több víz utánpótlása, ezzel is segítve a méregtelenítési folyamatokat.
5. Érdekel, hogy az alkatomnak megfelelően, hogyan tudnék még egészségesebb életet élni, tudsz benne segíteni?
Az ayurvéda szerinti dosha-meghatározásra és általános tanácsadásra van lehetőség, egy beszélgetés keretén belül feltérképezzük az irányokat és kijelöljük a célokat. A cél eléréséhez több eszközre is szükség lehet. Hiszek abban, hogy az egészséges életmód egyénre szabott út. Tudok segíteni abban, hogy a saját fejlődésed szempontjából fontos legmegfelelőbb személyt, módszert, eszköztközösen megtaláljuk.
6. Tudsz segíteni alkatmeghatározásban?
Igen. Nem okoz senki számára különösebb nehézséget az alkatmeghatározás. Értelmezésben, az ayurvéda alapelveiről szívesen nyújtok tájékoztatást. Annak, aki komolyabb gondokkal küzd, speciális terápiákra lehet szüksége, melyekhez ayurvéda orvost ajánlok megkeresésre.
7. Lehet zenét választani?
Mivel ennek a masszázsnak a relaxációs hatás elérése az egyik fő célja, ezért a zene is ezt a célt szolgálja. Természetesen bizonyos kereteken belül van lehetőség választásra. Egyik kliensem jazz-t szeretett volna közben hallgatni. Ez belefér a terápiás folyamatba.
8. Miben más, mint a többi masszázs? Mivel ad többet?
Ez egy közkedvelt kérdés, melynek igazi válaszát a tapasztalat adja meg. Más eszközei, módszerei és célja tekintetében is.
Eszközök: gőz felett melegített olajok, melyek összetétele a lehető legtisztább és legminőségibb.
Módszerei: a nyirokmasszázshoz hasonlóan finom, lágy érintések és kellemesen mély gyúrások, simítások alkotják a fogásrendszerét.
Célja: Preventív masszázsforma, amely a nyugodt, békés elmeállapot elérését célozza, hogy ezáltal a szervezet öngyógyító folyamatait elindítva segítse a testet és a lelket.
9. Olyan ez, mint a gyógymasszázs?
Nem. Az ayurvédamasszázs nem helyettesíti a gyógymasszázst. Mind céljában, mind amasszázsfogásaikban is különböznek.
10. Allergiás vagyok, ez gondot jelent?
Attól függ. Bizonyos allergiás bőrproblémák esetén nem javalt. Ez mindig előzetes konzultációt igényel.
11. Lehet olajat választani vagy hozott olajjal masszíroztatni?
Az olajat többnyire az alkatnak megfelelően választjuk ki közös megegyezés alapján.
A szezámolajon, hidegen sajtolt napraforgóolajon, kukoricaolajon kívül a Mahanarayan és aDhawantharam nevű speciálisayurvéda olajokat használom.
Hozott olajjal való masszázshoz előre egyeztetés szükséges.
12. Nem szeretek csendben lenni, beszélgethetünk?
Természetesen beszélgethetünk a masszázs közben a kliens kérésének megfelelően. Ez segíthet a feszültségoldásban és az életmód váltás kialakításában is. Alapvetően a másfél órás masszázs csendben zajlik, teret adva a terápia közben megjelenő gyógyító folyamatoknak.