Rólam – Rita

rita-1-390x547

Pszichopedagógus

Kocsis Rita vagyok, pszichopedagógus.
Az életem egy kalandos utazás. Sosem azt terveztem, ami végül lett belőle. Ahogy az ember járműveket keres, hogy eljusson valahova, úgy keresem én is az újabb és újabb módszereket, eszközöket céljaim eléréséhez.
Mik ezek a célok? Mosolyogni, szeretni, harmóniában élni önmagam megismerése által mindenkivel, rugalmas lélekkel kezelni a váratlan helyzeteket, és mosolyogni. Adni, fogadni….

Pszichológus akartam lenni, pszichopedagógus lettem. Amikor elmentem Budapestről 10 évvel ezelőtt, úgy terveztem, nem jövök vissza, mert csak vidéken tudnék gyermeket nevelni. Mert csak ott érdemes élni. Íme most mégis itt vagyok. Mert az utam újra erre kanyarodott. És én járom az utamat. Hiszem, hogy bármerre visz az jó irány. Bármi is van a kanyar után, az engem gazdagít.

Kamasz korom óta jógázom és 6 éve már, hogy körtánctanár lettem. Varázsmeséket, verseket, regényeket és drámákat írok. Önfejlesztési, szórakoztatási céllal egyaránt.

Hiszem, hogy az egyetlen biztos pont a változás, és a változáshoz való alkalmazkodás/változtatni tudás képességét ki kell fejlesztenünk magunkban. Tudni kell irányítani érzelmeinket, ösztöneinket, vágyainkat. Szeressük azt az embert is magunkban, aki elbukik és rossz döntéseket hoz, szeressük azt is, aki nem akar változni, aki nem akar újat. Engedjük meg magunknak azt, hogy csak legyünk. Legyünk jelen a pillanat varázslatában.
Ez egy nagy kihívás. Ismerem a belső csendet, a végtelen.
Módszereimmel neked én csak a teret adom hozzá, hogy megszülethessen Benned valami új, valami változás. A megengedő, befogadó és megtartó teret.
Azt teret, amelyben megpihenhetsz a hétköznapi zűrzavarban, és megláthatod, hogy milyen csodálatos fénylő lény is vagy Te!